Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Košickú Zoo spestria počas Týždňa duchov strašidelné tekvice

Ilustračné fotoi. Foto: TASR - Roman Hanc

Návštevníci vo zvieracích kostýmoch budú mať šancu uspieť v súťaži o najlepší kostým. Organizátori sľubujú tiež odhaliť tajomstvo obávaných tvorov, ako sú hady, obrovské pavúky alebo desivý hmyz.

Košice 24. októbra (TASR) - Týždeň duchov pripravila aj tento rok košická zoologická záhrada. Pre návštevníkov je to príležitosť vyzdobiť areál originálnymi výtvormi z tekvíc. V poradí 8. ročník Týždňa duchov potrvá od stredy (25.10.) do 1. novembra.

"Je to aj výzva pre žiakov základných škôl, ktorí chcú predviesť svoju šikovnosť pri zhotovovaní tekvicových strašidiel. Pripravovaná akcia je zároveň príležitosťou pre učiteľov. Areál zoologickej záhrady je totiž nepochybne skvelým miestom, kde môžu žiaci uplatniť svoju tvorivosť," uviedla v utorok vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Košice Eva Malešová.

Osobitný program bude pripravený v Strašidelný piatok (27.10.) od 15.00 h. Návštevníci vo zvieracích halloweenských kostýmoch budú mať šancu uspieť v súťaži o najlepší kostým. "Na všetkých účastníkov, ktorí vlastnoručne zhotovia tekvicovú zubatú hlavu, čaká občerstvenie vrátane ochutnávky lahodných červov. Súčasťou piatkového programu je lampiónový sprievod večerným areálom," priblížila Malešová. ZOO Košice s Knižnicou pre mládež mesta Košice ako spoluorganizátorom sľubujú tiež odhaliť tajomstvo obávaných tvorov, ako sú hady, obrovské pavúky alebo desivý hmyz. Záujemcovia si ich budú môcť nielen obzrieť, ale s niektorými sa aj pomaznať. 

Aj v tomto roku zoo pripravila pre záujemcov počas Týždňa duchov zľavy na vstupnom. Voľný vstup majú školské kolektívy, ktoré si prinesú vlastné tekvice. Zoologická záhrada bude mimoriadne otvorená do 17.30 h. Tekvice sa po skončení akcie stanú spestrením potravy pre šelmy, primáty a kopytníky.