Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Detská nemocnica získa zo zbierky hutníkov postele pre onkopacientov

Ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

Hutníci kúpili aj darčeky takmer 160 deťom z dvoch detských domovov, dvoch domovov na polceste a rodín v zložitej životnej situácii.


Košice 10. decembra (TASR) – Detská fakultná nemocnica (DFN) v Košiciach bude môcť zakúpiť pre pacientov oddelenia detskej onkológie a hematológie elektrické polohovateľné postele v celkovej hodnote 79.224 eur. Ide o výsledok zbierky, do ktorej sa zapojilo 7642 hutníkov z košickej spoločnosti U. S. Steel. Do zbierky prispeli sumou 39.612 eur, rovnakou sumou prispela samotná firma.

Charitatívne aktivity hutníckej spoločnosti vyvrcholili na vianočnom benefičnom koncerte v piatok (9. 12.) v Štátnom divadle Košice. "Bol som skutočne dojatý, keď som sa dozvedel, koľkí zamestnanci U. S. Steel Košice otvorili svoje srdcia a akou sumou prispeli na charitatívne účely," konštatoval prezident spoločnosti Scott Buckiso. Výťažok z dobrovoľného vstupného venovali oceliari organizácii Svetielko pomoci, ktorá pomáha rodinám s onkologicky chorými deťmi.

Hutníci kúpili aj darčeky takmer 160 deťom z dvoch detských domovov, dvoch domovov na polceste a rodín v zložitej životnej situácii. Kartičky s ich želaniami viseli na stromčekoch prianí rozmiestnených v areáli firmy. "Z firemnej nadácie získali štyri organizácie a desať rodín aj finančnú podporu 39.000 eur," informovala ďalej TASR Ľubomíra Šoltésová z U.S. Steel Košice.

Súčasťou charitatívnych aktivít spoločnosti je aj vianočný charitatívny stánok na Hlavnej ulici v Košiciach, ktorý poskytuje priestor na prezentáciu neziskových organizácií do 22. decembra.