Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Košická zoo otvára počas víkendu hlavnú sezónu pre verejnosť

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Návštevníci sa môžu opäť tešiť na pravidelné komentované kŕmenia a iné zaujímavosti.

Košice 31. marca (TASR) - Košická zoologická záhrada otvorí v sobotu 1. apríla hlavnú sezónu pre verejnosť. Návštevníci sa môžu opäť tešiť na pravidelné komentované kŕmenia a iné zaujímavosti. TASR o tom dnes informovala vedúca oddelenia vzdelávania a marketingu ZOO Košice Eva Malešová.

"K tradičnému komentovanému kŕmeniu tuleňov dvakrát denne pribudne kŕmenie tučniakov vždy o 10.30 a 13.30 h, raz za deň maliep o 11.30 a surikát o 12.00 h. Lákadlom zoo v týchto dňoch sú mláďatká. V centrálnej zóne sa výbehy zaplnili kozliatkami a jahniatkami, medzi ktorými mimoriadne potešil chovateľov prírastok čiernobielych kôz walliských. Už štrnáste mláďa privítala rodina tiav dvojhrbých. Šťastnou matkou sa stala Vanda, ktorá priviedla na svet samčeka. Oproti výbehu tiav stojí za povšimnutie stádo paoviec hrivnatých, ktoré sa rozrástlo o tri krásne mláďatká," uviedla Malešová.

V chovnom zariadení kapybár močiarnych môžu návštevníci vidieť štvorčatá. "Keď budú mať šťastie, v areáli Afrika v takzvanom soláriu môžu vidieť najmladšieho člena rodiny priamorožca šabľorohého, ktorý patrí v prírode k vyhynutým, avšak v súčasnosti vďaka záchranným projektom ho zoologické záhrady vracajú opäť do prírody. Hneď vo vedľajšom výbehu môžu ľudia vidieť najmladšieho potomka vodárky červenej," priblížila Malešová.

Ako doplnila, ZOO Košice chystá aj v tejto sezóne viacero noviniek. "Predstavíme marabu zdochlinára a aru arakangu, ale prekvapenie chystáme aj v novej voliére pre dravé vtáky. Po zimnej prestávke otvára svoje brány DinoPark, kde deti poteší nový film s postavičkami FinoDino a DinaMina, s ktorými sa budú môcť aj odfotiť pred 3D kinom. Kolekciu dinosaurov rozšíril acrocanthosaurus," uviedla Malešová s tým, že vstupné do zoologickej záhrady i DinoParku zostáva na úrovni minulého roka.

ZOO bude od 1. apríla otvorená denne od 09.00 do 19.00 h.