Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Regióny

Na cesty po snežení padajú stromy, hasiči sa nezastavia

Foto: TASR/AP

Ak sa počasie nezlepší, podľa predpokladov bude takáto situácia pokračovať ďalej v priebehu dňa.

Košice 7. februára (TASR) - Husté sneženie spôsobuje od stredy podvečera v Košickom kraji padanie stromov na cesty. Hasiči mali do dnešného rána 28 výjazdov pri ich odstraňovaní.

"Od stredajšieho podvečera 16.47 h, keď sme dostali prvé správy o popadaných stromoch na cestách, sa hasiči doteraz nezastavili. Dosiaľ vykonali 28 výjazdov z hasičských staníc v Rožňave, Košiciach, Košiciach-okolí, Krompachoch, Gelnici a Spišskej Novej Vsi," uviedol dnes o 8.15 h hovorca krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Ladislav Fatura.

"V dôsledku hustého sneženia a ťažkého snehu, ktorý sadá na stromy, ako aj podmáčaného podložia dochádza k masívnemu nárastu počtu popadaných stromy, ktoré tvoria prekážku na cestnej komunikácii a tým ohrozujú život účastníkov cestnej premávky," konštatoval.

Hasiči museli zasahovať pri odstraňovaní spadnutých stromov v Spišskej Novej Vsi, Gelnici, Krompachoch, Rudnej, Mníšku nad Hnilcom, Čermeli, Folkmari, Gemerskej Polome, Baške pri Bukovci, Opátke, Vyšnej Slanej, Kolinovciach, Hýľove, Henckovciach, Medzeve, Štefanskej Hute, či Smolenickej Hute.

"Teraz je uzavretá cesta z Hýľova smer Zlatá Idka, kde dochádza k neustálym vývratom, dokonca v takom rozsahu, že hasiči po odstránení časti stromov z cestnej komunikácie evidujú opätovné padanie stromov," konštatoval Fatura.

Ak sa počasie nezlepší, podľa predpokladov bude takáto situácia pokračovať ďalej v priebehu dňa.