Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Regióny

Pre degradáciu svahu vyhlásili v Kozelníku mimoriadnu situáciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Premávka bude podľa polície riadená dopravným značením a v potrebnom čase aj príslušníkmi policajného zboru (PZ) alebo náležite poučenou osobou.

Kozelník 14. novembra (TASR) - V súvislosti s degradáciou útesu v svahu nad cestou I/51 bola v pondelok (13. 11.) vyhlásená v obci Kozelník v okrese Banská Štiavnica mimoriadna situácia.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici informovalo, že z dôvodu potrebných prác na odstránenie havarijného stavu budú na spomínanej ceste počas asi štyroch týždňov dopravné obmedzenia. Premávka bude podľa polície riadená dopravným značením a v potrebnom čase aj príslušníkmi policajného zboru (PZ) alebo náležite poučenou osobou.

"Polícia preto upozorňuje účastníkov cestnej premávky, aby rátali s prípadným zdržaním a rešpektovali dopravné značenie, ako aj pokyny príslušníkov PZ, alebo osôb určených na reguláciu dopravy," apeluje KR PZ na sociálnej sieti.

Starostka Kozelníka Soňa Pallayová pre TASR pred časom priblížila, že sa uvoľnila časť brala nad obcou. Dva veľké kamene preleteli cez cestu smerujúcu do Banskej Štiavnice a ďalšie balvany sa zachytili na oceľových lanách. Podobnú situáciu zažila obec vo februári 2016. Po páde časti brala tam namontovali tzv. dynamické siete a laná. Ani vtedy a ani teraz sa nikomu nič nestalo.