Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Na krajnom východe majú voľby zatiaľ nerušený priebeh

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Všetky miestnosti boli otvorené na čas, uviedol zapisovateľ OVK vo Vranove nad Topľou.

Vranov nad Topľou/Humenné/Michalovce 5. Marca (TASR) – Na krajnom východe Slovenska majú voľby doteraz bezproblémový priebeh. Pre TASR to potvrdili zástupcovia Okresných volebných komisií (OVK).

"Všetky miestnosti boli otvorené na čas, zatiaľ všetko prebieha absolútne bez akýchkoľvek problémov. Nemali sme zatiaľ hlásený žiaden podnet," uviedol zapisovateľ OVK vo Vranove nad Topľou Dominik Varga.

"Voľby sa začali všade. Všetko je zatiaľ v poriadku. Členovia komisie sa išli pozrieť po okrskoch," priblížila situáciu zapisovateľka OVK v Michalovciach Danica Džačková, podľa ktorej sú voľby pokojné aj v Sobranskom okrese.

"Niektorých kolegov už máme v teréne, mapujú situáciu. Žiadne problémy ale zatiaľ neboli hlásené, všetko prebieha tak ako má," dodal predseda OVK v Humennom Jozef Repko s tým, že pokojný priebeh majú aj voľby v Sninskom a Medzilaboreckom okrese.

Na území Vranovského okresu sa dnes hlasuje v 66 obciach a dvoch mestách. Pre približne 64.000 oprávnených voličov tam sprístupnili 92 volebných miestností.

V okresoch Humenné, Snina a Medzilaborce evidujú okolo 91.000 oprávnených voličov. V 115 obciach a troch mestách môžu hlasovať v 167 volebných miestnostiach.

V ďalších zemplínskych okresoch Michalovce a Sobrance ležia štyri mestá a 121 obcí. Celkovo tam otvorili 182 volebných miestností pre takmer 107.000 oprávnených voličov.