Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Krajský súd o tragickej nehode nerozhodol, obžalovaný si poranil hlavu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

K tragickej zrážke došlo 2. februára 2014 na Toryskej ulici v Košiciach na križovatke pri obchodnom centre.

Košice 27. januára (TASR) – Odvolací Krajský súd v Košiciach dnes opäť nerozhodol v prípade tragickej dopravnej nehody, pri ktorej pred rokom v Košiciach na priechode pre chodcov prišla o život 25-ročná žena. Obžalovaného Zoltána A., ktorého okresný súd odsúdil na štyri roky väzenia, nemohli predviesť z ústavu na výkon väzby, pretože si dnes nadránom poranil hlavu. Predseda senátu preto verejné zasadnutie odročil.

Podľa správy, ktorú si predseda senátu vyžiadal, sa obžalovaný o 5.00 h "pri vstávaní z postele udrel do záhlavia, na okolnosti si presne nepamätá". Zoltána A., ktorý utrpel v oblasti záhlavia asi trojcentimetrovú tržnú ranu, po ošetrení previezli na neurologické vyšetrenie do univerzitnej nemocnice. Čas jeho liečenia bude neskôr spresnený.

Odročenie navrhli prokuratúra aj obhajoba. Obhajkyňa uviedla, že obžalovaný sa určite chce zúčastniť na zasadnutí súdu.

K tragickej zrážke došlo 2. februára 2014 na Toryskej ulici na križovatke pri obchodnom centre. Mladá žena z Margecian prechádzala po priechode s ďalšími dvoma ľuďmi, ktorí v poslednej chvíli stihli odskočiť. Vodič auta zn. Audi po zrážke z miesta nehody bez poskytnutia pomoci ušiel. Chodkyňa utrpela zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahla. Polícia vtedy 40-ročného Zoltána A. obvinila z prečinov usmrtenia a neposkytnutia pomoci.

Okresný súd Košice II vlani v októbri odsúdil Košičana na štvorročné väzenie. Proti rozsudku sa odvolal obžalovaný aj prokuratúra. Krajský súd mal v prípade rozhodovať v januári, obžalovaný však na zasadnutí vypovedal svojmu obhajcovi plnú moc.