Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Krajský súd potvrdil rozsudok pre vraha policajta

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Odsúdený sa voči prvému rozsudku okresného súdu odvolal rovnako ako prokurátor.


Trnava 6. októbra (TASR) – Krajský súd (KS) v Trnave potvrdil dnes trest odňatia slobody na 24 rokov pre 32-ročného Milana Szalaya, ktorý v roku 2014 zastrelil policajta v službe v obci Boleráz pri Trnave a pokúsil sa zavraždiť aj jeho kolegyňu z policajnej hliadky. TASR o tom informovala hovorkyňa KS Jana Kondákorová.

Okresný súd v Trnave odsúdil v júni tohto roku páchateľa aj na prepadnutie viacerých kusov zbraní a povinnosť náhrady škody vo výške 21.000 eur Ministerstvu vnútra SR. Odsúdený sa voči rozsudku odvolal rovnako ako prokurátor.

Skutok sa stal v noci zo 14. na 15. mája 2014. Policajná hliadka zastavila auto Milana Szalaya na bežnú kontrolu, on sa však bránil vykonať dychovú skúšku a dostal sa do konfliktu s policajtom Petrom Opálkom. Po chvíli sa podarilo ukoristiť mu služobnú zbraň a ňou dvakrát vystrelil na policajta. Na to sa strhla prestrelka s policajtkou, v závere ktorej mieril už svojou zbraňou na jej hlavu a žiadal kľúče od zadržaného auta. Výstrel z pištole nevyšiel, a to z dôvodu vzpriečenia náboja. Milan Szalay sa podľa súdu snažil zahladiť stopy, odniesol aj náustok, ktorý bol použitý pri dychovej skúške na alkohol. Tá vyšla pozitívne (1,38 promile).

Voči rozsudku KS nie je možné sa odvolať.