Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Regióny

Krajský súd zamietol odvolanie exprimátora Poltára

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Poškodené mesto Poltár so svojím nárokom na náhradu škody by sa malo uchádzať v civilnom procese.

Banská Bystrica 23. októbra (TASR) - Krajský súd (KS) v Banskej Bystrici zamietol odvolanie okresného prokurátora a obžalovaného bývalého primátora mesta Poltár Pavla G. vo veci neoprávneného nakladania s cudzím majetkom. V roku 2018 pri ukončení svojho pôsobenia primátora podpísal odchádzajúcim zamestnancom úradu odmeny vo výške 80.000 eur.

"Krajský súd zamietol odvolanie ako nie dôvodné, a tým potvrdil rozhodnutie okresného súdu, ktorým bol obžalovaný uznaný za vinného zo zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku, v súbehu s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa," píše sa v rozhodnutí KS v Banskej Bystrici.

Krajský súd tiež potvrdil rozhodnutie okresného súdu, ktorým bol obžalovaný uznaný za vinného z prečinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a prečinu marenia úlohy verejným činiteľom. "Za čo súd odsúdil obžalovaného na úhrnný trest odňatia slobody v trvaní 18 mesiacov podmienečne a určil skúšobnú dobu v trvaní 18 mesiacov," konštatoval KS.

Poškodené mesto Poltár so svojím nárokom na náhradu škody by sa malo uchádzať v civilnom procese.