Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Krakovanoch niekto napílil 32 statných stromov v orechovej aleji

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Stromy tým narušil natoľko, že ich bude nutné vyrúbať. Cena jedného sa odhaduje približne na tisíc eur.

Krakovany 30. mája (TASR) – Tridsaťdva 50-ročných stromov v orechovej aleji pri obci Krakovany v okrese Piešťany narezal neznámy páchateľ motorovou pílou v spodnej časti kmeňa. Stromy tým narušil natoľko, že ich bude nutné vyrúbať. Cena jedného sa odhaduje približne na tisíc eur.

Podľa hovorkyne Správy a údržby ciest (SÚC) Trnavského samosprávneho kraja Natálie Machalovej stromy sú narezané asi do polovice hrúbky kmeňa. "Ich regenerácia je nepravdepodobná a pri silnom vetre alebo letných búrkach hrozí pád, čo môže ohroziť či vážne zraniť účastníkov cestnej premávky," uviedla pre TASR. SÚC podala vo veci trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. "Počas vyšetrovania, ak to bude nutné, sa výrub stromov nebude realizovať. Avšak po jeho ukončení v spolupráci s úradom pre životné prostredie výrub stromov SÚC zrealizuje pre zaistenie bezpečnosti cestnej premávky," dodala Machalová.

Krajská policajná hovorkyňa v Trnave Martina Kredatusová potvrdila prijatie trestného oznámenia na odbore kriminálnej polície okresného riaditeľstva v Trnave. "Polícia sa podaním zákonným spôsobom zaoberá," informovala TASR hovorkyňa.