Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V katastri Krásnej Vsi zavalil pilčíka strom, zraneniam podľahol

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Pri udalosti zasahovali piati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Bánoviec nad Bebravou.

Krásna Ves 16. júna (TASR) - V lesnom poraste v katastri Krásnej Vsi v okrese Bánovce nad Bebravou zavalil dnes pred 7.00 h strom pilčíka. Muž na mieste zraneniam podľahol. TASR to potvrdil hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Pri udalosti zasahovali piati príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Bánoviec nad Bebravou. "Po príchode na miesto zistili, že osoba má zranenia nezlučiteľné so životom. Následne telo vyslobodili spod stromu a miesto udalosti odovzdali polícii," uviedol Petrík.

Okolnosti smrti 41-ročného pilčíka z Trenčianskeho okresu vyšetrujú trenčiansko-teplickí policajti, uviedla trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová. "Za doposiaľ presne nezistených okolností došlo k pádu spíleného stromu a následnému privaleniu pilčíka. Ten po páde stromu utrpel devastačné poranenia na hlave, ktoré boli nezlučiteľné so životom a na následky ktorých podľahol priamo na mieste udalosti," opísala.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Trenčianskych Tepliciach začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia, zároveň bola nariadená zdravotno- bezpečnostná pitva, dodala Antalová.