Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Múzeum mincí a medailí navštívite v Kremnici aj v nedeľu

NBS – Múzeum mincí a medailí Kremnica Foto: Archív NBS - Múzeum mincí a medailí Kremnica

Obľúbené múzeum bude od mája otvorené pre návštevníkov aj v nedeľu. Reaguje tak na zvýšený záujem verejnosti.

Kremnica 29. apríla (TASR) - Kremnické Múzeum mincí a medailí, ktoré je jedným z najstarších múzejných inštitúcií na Slovensku, mení od začiatku mája otváracie hodiny. Expozície múzea si budú môcť návštevníci prezrieť už aj počas nedieľ, a to v čase od 9.00 do 16.30 h.

"NBS – Múzeum mincí a medailí v Kremnici už po niekoľko rokov uzatvára zimnú sezónu v apríli. Počnúc májom rozširuje svoje otváracie hodiny počas víkendu aj na nedele," uviedla Erika Grniaková z múzea. Rozšírením otváracích hodín sa tak snažia vyhovieť narastajúcemu záujmu o návštevu múzea, kedy popri organizovaných skupinách pribúdajú aj individuálni návštevníci preferujúci víkendy.

V minulom roku navštívilo múzeum viac ako 43.000 záujemcov. Podľa Grniakovej po zimnej sezóne návštevnosť stúpa od mája a kulminuje v letných mesiacoch. Múzeum je najnavštevovanejšie počas letných prázdnin, kedy je prístupné denne v predĺžených otváracích hodinách. Jedinou výnimkou je expozícia Líce a rub peňazí, ktorá je v pondelok zatvorená.

Ako ďalej podotkla Grniaková, okrem predĺžených otváracích hodín sa môžu návštevníci tešiť aj na viacero zaujímavých podujatí, ktoré na letnú sezónu v múzeu pripravujú.