Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Regióny

Kremnickí poslanci schválili vznik Mestského podniku služieb

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Hlavným cieľom transformácie je podľa primátora Kremnice Martina Novodomca komplementarita služieb mesta z pohľadu sezónnosti.

Kremnica 23. októbra (TASR) - Mestský bytový podnik v Kremnici prejde transformáciou. Od januára budúceho roka dôjde k vzniku Mestského podniku služieb (MsPS). Samospráva informuje, že tento krok odsúhlasili mestskí poslanci na októbrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ).

MsPS bude sídliť v budove dnešných Technických služieb. "Transformácia do novej príspevkovej organizácie mesta bude zahŕňať agendu súčasného oddelenia technických služieb mesta, oddelenia mestskej zelene a Mestského bytového podniku," informuje samospráva na svojom webe.

Hlavným cieľom transformácie je podľa primátora Kremnice Martina Novodomca komplementarita služieb mesta z pohľadu sezónnosti, zjednotenie výkonnej stránky služieb obyvateľstvu pod jednu organizáciu, ako aj vytvorenie podmienok na podnikateľskú činnosť.

V tejto súvislosti konštatoval, že vďaka transformácii bude možné lepšie využívať zamestnancov v rámci sezónnosti a súčasne sa vytvoria podmienky aj na podnikanie. Je presvedčený, že pre mesto bude táto zmena prínosom nielen pod finančnej stránke, ale aj personálnej efektívnosti.