Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Kriminalisti objasnili lúpežné prepady herní, obvinení sú už vo väzbe

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa polície k prvému prípadu došlo vo februári v Banskej Bystrici. Dvaja muži prepadli pracovníčku herne na Sládkovičovej ulici.

Banská Bystrica 24. marca (TASR) – Lúpežné prepadnutia herní v Banskej Bystrici a Brezne sú objasnené. Podarilo sa to vďaka úzkej spolupráci kriminálnej polície v Banskej Bystrici, Brezne a Nitre. Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu lúpeže 19-ročného Františka, 36-ročného Jozefa a 33-ročného Milana. Všetci sú už vo väzbe. TASR o tom dnes informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová.

Podľa polície k prvému prípadu došlo vo februári v Banskej Bystrici. Dvaja muži prepadli pracovníčku herne na Sládkovičovej ulici. Keď vošli, jeden z nich ju privolal pod zámienkou, aby mu vysvetlila spôsob registrácie na prístroji pre stávky. Chytil ju od chrbta, zvalil na pohovku a zabránil jej v pohybe. Jeho komplic zatiaľ prešiel za barový pult, kde ukradol peňaženku s peniazmi a z trezoru ďalšiu finančnú hotovosť. Spoločnosti z Bánoviec nad Bebravou spôsobili škodu krádežou za viac ako 4600 eur.

Podobný prípad sa stal 10. marca v Brezne, kedy obvinení mali vojsť do herne na Námestí gen. M. R. Štefánika. Pri barovom pulte si jeden z nich objednal od krupiérky pivo. Aj ju schytil zozadu, žena sa však bránila a obaja spadli na zem. Druhý muž medzitým prešiel za barový pult a odcudzil peňaženku s finančnou hotovosťou a tikety o vyplatení výhry. Ušli autom, v ktorom ich čakal tretí komplic. Spoločnosti z Banskej Bystrice spôsobili škodu krádežou odhadnutú na 1000 eur.

"K rovnakému lúpežnému prepadnutiu došlo aj 20. marca v Nitre, kde policajti podozrivé osoby zadržali krátko po spáchaní skutku," dodala Petrovičová.