Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Križovatku Bajkalská - Prievozská pre rekonštrukciu dočasne uzavreli

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Práce by mali trvať do pondelka 13. mája.

Bratislava 2. mája (TASR) - Na križovatke Bajkalská – Prievozská v Bratislave sa začali rekonštrukčné práce v súvislosti s výstavbou neďalekého Forum Business Centra. Cieľom prestavby je rozšírenie jazdných pruhov a lepšie sprejazdnenie križovatky. Práce by mali trvať do pondelka 13. mája. TASR o tom informovala vedúca referátu mediálnej komunikácie bratislavského magistrátu Daniela Rodinová.

"Prejazdné sú momentálne len priame jazdné smery - Bajkalská, Prievozská, všetky odbočenia sú uzatvorené," hovorí Rodinová. Počas rekonštrukcie však bude podľa nej dočasne povolené odbočenie z diaľnice na Domkárska ulicu, čo umožní lepší prístup do Ružinova a Prievozu. Obchádzkové trasy sú označené dopravnými značkami.

Prestavba križovatky si podľa Rodinovej vyžiada aj presmerovanie niektorých liniek mestskej hromadnej dopravy, konkrétne liniek číslo 70, 96, 196 a nočnej linky N74. Ich dočasne pozmenené trasy sú uverejnené aj na webovej stránke Dopravného podniku Bratislava www.dpb.sk.

"Hlavné mesto žiada motoristov a chodcov o trpezlivosť a toleranciu počas nasledujúcich dvoch týždňov rekonštrukčných prác," povedala Rodinová.