Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Krízové centrum Repuls získa špeciálny prístroj pre detských klientov

Ilustračné foto Foto: TASR/Daniel Veselský

Ďalšie financie pôjdu na odborné vzdelávanie zamestnancov centra.

Bratislava 25. februára (TASR) – Krízové centrum Repuls, ktoré poskytuje útočisko ľuďom v ťažkej životnej situácii, dostane nenávratný finančný príspevok takmer 2500 eur. Do centra sa tak zakúpi špeciálny prístroj a peniaze tiež použijú na odborné vzdelávanie zamestnancov centra, informovala TASR Katarína Kohútiková z oddelenia komunikácie a marketingu hlavného mesta.

"Krízové centrum sa zapojilo do projektu Spoločné ciele, ktorého cieľom je zníženie rodovo podmieneného násilia a podpora existujúcich krízových poradenských centier pre ženy ohrozené násilím a ich deti," vysvetlila Kohútiková. Príspevok tak centrum, ktorého zriaďovateľom je samospráva, dostalo v rámci projektu.



Do krízového centra tak zakúpia prístroj, ktorý má pomôcť znížiť prejavy emočných a behaviorálnych porúch u detských klientov. Ďalšie financie pôjdu na odborné vzdelávanie zamestnancov centra, a to v oblastiach ako je diagnostika syndrómu sexuálne zneužívaného dieťaťa, krízová intervencia a na riešenie zameraný prístup v poradenstve a terapii.

Projekt uskutočňuje občianske združenie Pomoc ohrozeným deťom - Centrum Nádej spolu s partnerskými organizáciami, pričom správcom programu je Úrad vlády SR. Je financovaný prevažne z tzv. Nórskych fondov.