Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Kruhový objazd v centre Rimavskej Soboty má byť postavený do polroka

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Nevýhodou súčasnej križovatky na Malohontskej ulici je jej komplikované riešenie, ktoré cez ňu neumožňuje priamy prejazd v smere po Jánošíkovej ulici.


Rimavská Sobota 5. januára (TASR) – Kruhový objazd na Malohontskej a Jánošíkovej ulici v centre Rimavskej Soboty, ktorý nahradí jednu z najrušnejších križovatiek v meste, by mal byť postavený do konca prvého polroka tohto roka. TASR to potvrdil primátor mesta a poslanec Zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Jozef Šimko.

"Mrzí ma, že sa nám nepodarilo tento kruhový objazd dokončiť v minulom roku. Mal som v pláne, že ho dokončíme do novembra. Len opäť tá nešťastná byrokracia, ktorá vládne v SR," podotkol Šimko, podľa ktorého už od júna 2016 vybavujú všetky potrebné formality.

"Až 17. januára máme konečné konanie ohľadom vydania stavebného povolenia. Osem mesiacov tak robíme papierovú byrokraciu a dovolím si povedať, že počas dvoch mesiacov dokážeme objazd vybudovať," zdôraznil primátor.

V minuloročnom rozpočte poslanci Zastupiteľstva BBSK vyčlenili na stavbu tejto kruhovej križovatky 180.000 eur, podľa Šimka však budú musieť túto záležitosť opätovne prerokovať. "V mesiaci marec-apríl to dáme opäť do rozpočtu na rok 2017 a tak v priebehu mesiacov apríl, máj, možno jún, by sme objazd dokončili," avizoval.

Nevýhodou súčasnej križovatky na Malohontskej ulici je jej komplikované riešenie, ktoré cez ňu neumožňuje priamy prejazd v smere po Jánošíkovej ulici. Mesto tak z dopravného hľadiska prakticky rozdeľuje na dve časti. Malohontská ulica zároveň patrí medzi najrušnejšie komunikácie v Rimavskej Sobote, nakoľko pre neexistujúci severojužný obchvat mesta cez ňu smeruje aj tranzitná doprava.