Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Kuchajda bude pre kúpania-chtivých aj v tejto sezóne zadarmo

Kuchajda ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Prevádzku kúpaliska schválil Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave.

Bratislava 18. júna (TASR) - Na bratislavskom prírodnom kúpalisku Kuchajda sa začala dnes kúpacia sezóna. Návštevníci budú mať vstup zadarmo.

Prevádzku kúpaliska schválil Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave. Voda spĺňa podmienky na kúpanie, aj v prípade siníc a rias, ktoré v minulosti komplikovali prevádzku kúpaliska. Podľa hygienikov sú pod medznými hodnotami. Počas celého leta bude úrad situáciu monitorovať, vzorky vody bude odoberať každé dva týždne. Podrobnosti o kvalite a teplote vody sa návštevníci dozvedia priamo na Kuchajde prostredníctvom informačnej tabule na veži plavčíkov. Informácie budú zverejnené aj na internetovej stránke mestskej časti.

Vstup na Kuchajdu i využívanie vybavenia a atrakcií budú pre návštevníkov aj v tomto roku bezplatné. V areáli sú návštevníkom k dispozícii prezliekarne, takmer 50 plážových ležadiel, sprchy a zariadenia pre osobnú hygienu. Pre deti je pripravených niekoľko ihrísk s pieskoviskom, preliezačkami, kolotočom a šmykľavkou. Športovci môžu využiť ihriská na plážový volejbal, streetbal, futbal na umelej tráve, stoly na stolný tenis či petangové ihrisko.

Na bezpečnosť budú na Kuchajde dohliadať plavčíci, ktorí budú k dispozícii na troch stanovištiach od 9.45 do 18. hodiny. Areál prírodného kúpaliska Kuchajda je až do konca septembra otvorený od 6.00 do 22.30 h.

TASR informoval hovorca mestskej časti Bratislava-Nové Mesto Marek Tettinger.