Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Bojnický zámok bude patriť zamilovaným

Pohľad na Bojnický zámok. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

O podobách a prejavoch lásky či legendách z histórie pamiatky sa návštevníci na zámku dozvedia 17. a 18. februára.

Bojnice 27. januára (TASR) - Nočné prehliadky zámku, ktoré sú určené predovšetkým zamilovaným párom, pripravilo aj tento rok pri príležitosti sviatku svätého Valentína Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice. O podobách a prejavoch lásky či legendách z histórie pamiatky sa návštevníci na zámku dozvedia 17. a 18. februára, informovala TASR kultúrno-propagačná manažérka SNM-Múzea Bojnice Petra Gordíková.

"Okrem svetla sviec a romantickej výzdoby návštevníkov komnatami zámku povedú aj príbehy a legendy o dávnych obyvateľoch, ktorých spojila láska. Privíta ich samotný gróf Pálffy. Počas prehliadky jeho sídla, ktoré postavil z lásky k žene a pre lásku k umeniu, ich bude sprevádzať Alexej Thurzo s Magdalénou Székely," priblížila Gordíková. Záver prehliadky bude podľa nej už tradične patriť sľubom vernosti. "Svoj manželský sľub z roku 1527 si obnovia aj Alexej a Magdaléna," doplnila.

Návštevníci si romantické prehliadky zámku môžu pozrieť v dňoch 17. a 18. februára, prvá sa začne o 16.30 h, ostatné budú nasledovať v 15-minútových intervaloch až do 18.30 h. Prehliadka potrvá približne 75 minút.