Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Bojnický zámok sa odel do vianočného šatu, navštívi ho aj Mikuláš

Pohľad na Bojnický zámok v Bojniciach. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Výtvarné práce, ktoré budú vystavovať na zámku, pripravovali deti zo Spojenej školy internátnej v Prievidzi spolu so svojimi pedagógmi.

Bojnice 5. decembra (TASR)- Bojnický zámok sa odel do vianočného šatu. V rámci podujatia Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice Vianoce na zámku, ktoré oficiálne začne 6. decembra, ho budú do 6. januára 2017 zdobiť desiatky vianočných stromčekov či výtvarné práce zdravotne a sociálne znevýhodnených detí.

"Počas vianočných sviatkov sme si pre návštevníkov pripravili tradičné vianočné prehliadky zámku. Tento rok sa budeme venovať predovšetkým tradíciám, magickým dňom. Porozprávame im čo to o svätej Kataríne, o svätej Barbore, Ondrejovi alebo Mikulášovi," priblížila v utorok pre TASR kultúrno-propagačná manažérka SNM- Múzea Bojnice Petra Gordíková.

Samozrejme, deti do Vianoc podľa nej čaká aj stretnutie s Mikulášom, čertom a anjelom, ktorí majú pre nich pripravené drobné prekvapenie, po vianočných sviatkoch zase prídu Traja králi, ktorí budú návštevníkov vítať v Huňadyho sále. "Bojnický zámok je vyzdobený niekoľkými desiatkami živých vianočných stromčekov, ktoré sú zdobené tradičnými, ale i takými zvláštnymi retro ozdobami a súčasťou vianočnej prehliadky zámku je aj výstava prác detí zo špeciálnej základnej a materskej školy," doplnila.

Výtvarné práce pripravovali deti zo Spojenej školy internátnej v Prievidzi spolu so svojimi pedagógmi. "Väčšinou na ich dielach môžeme vidieť vianočnú tematiku, tematiku priateľstva, kaprov, zimných krajiniek a podobne," uzavrela Gordíková.