Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Liptovskomikulášske múzeum spustilo sériu podujatí o Ľ. Štúrovi

Ľudovít Štúr Foto: TASR/fotoreprodukcia

Séria podujatí sa začala prezentáciou Jána Papugu, predsedu Slovenskej asociácie učiteľov slovenčiny.

Liptovský Mikuláš 14. októbra (TASR) - Múzeum Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši spustilo dnes pri príležitostí 200. výročia narodenia Ľudovíta Štúra sériu podujatí venovaných práve tomuto politikovi, filozofovi, jazykovedcovi, básnikovi, pedagógovi či redaktorovi. Séria podujatí sa začala prezentáciou Jána Papugu, predsedu Slovenskej asociácie učiteľov slovenčiny.

Svojou prezentáciou sa Papuga snažil prispôsobiť súčasnému trendu. Ľudia podľa neho chcú počuť zaujímavosti, veci, ktoré doteraz ešte nepočuli. "Snažím sa zaujať príťažlivými témami. Predstavím Štúra ako láskyplného muža, ako cestovateľa a milovníka prírody, ale aj ako spoločenského človeka, ktorý rád chodil na bály a do divadla," povedal pre TASR Papuga.

Po prednáške Jána Papugu nasledujú v múzeu ešte dve podujatia. "Tatrínska expozícia sa 25. októbra otvorí pre rodiny s deťmi, aby sa spolu vydali na Štúr tour. V stredu 28. októbra bude na Starej fare otvorená výstava Štúrovci a uskutoční sa odborná prednáška tajomníka Matice slovenskej Pavla Pareničku, s názvom Ľudovít Štúr, milovník života slovenského," informovala Katarína Verešová z Múzea Janka Kráľa.