Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Nitrianskej galérii sa predstaví spisovateľ Ján Púček

Ilustračné foto Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Absolvent dramaturgie a scenáristiky na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) v Bratislave sa podieľal na vzniku viacerých dokumentárnych, animovaných a hraných študentských filmov.

Nitra 7. decembra (TASR) – Besedou s redaktorom literárnej a kultúrnej revue Fragment Jánom Púčekom bude vo štvrtok 8. decembra pokračovať cyklus besied so súčasnými slovenskými spisovateľmi 4-3-2-1 ... v Nitrianskej galérii. Absolvent dramaturgie a scenáristiky na Vysokej škole múzických umení (VŠMU) v Bratislave sa podieľal na vzniku viacerých dokumentárnych, animovaných a hraných študentských filmov. Jeho debutová kniha Kameň v kameni získala niekoľko významných literárnych ocenení.

Cyklus besied so súčasnými slovenskými spisovateľmi 4-3-2-1... pripravuje Nitrianska galéria od roku 2006. „Jedenásty ročník podujatia nadväzuje na predošlú bohatú činnosť v oblasti šírenia a propagácie slovenskej literatúry,“ skonštatovala Lucia Vadelová z galérie. Moderátorom a spolutvorcom dramaturgie je od začiatku cyklu Dado Nagy. Projekt sa primárne zameriava na súčasnú literatúru a prezentáciu autorov, ktorí si získali pozornosť odbornej verejnosti ako ocenení alebo nominovaní na ceny v prestížnych literárnych súťažiach. Súčasťou besied je okrem moderovanej diskusie so spisovateľom aj autorské čítanie textov.