Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Kultúrne leto v Novom Meste v Bratislave privíta Hammel i Vidiek

Uskutoční sa na Kuchajde v sobotu 23. júna. Úvod otváracieho ceremoniálu bude tradične patriť deťom.

Bratislava 18. júna (TASR) - V mestskej časti Bratislava-Nové Mesto sa pripravujú na kultúrno-spoločenský vrchol roka – otváracie podujatie novomestského Kultúrneho leta 2012. Uskutoční sa na Kuchajde v sobotu 23. júna.

Úvod otváracieho ceremoniálu bude tradične patriť deťom. Od 15.00 h sa v detskom bloku predstavia Divadielko Babena a detský folklórny súbor Čečinka. "V programe vystúpia aj základné školy z našej mestskej časti," informoval TASR Ján Borčin z novomestského Miestneho úradu. Hlavný program sa začína o 18.00 h a spestria ho skupina Vidiek i tanečníci zo známej šou Let's Dance.

Bonbónikom bude vystúpenie Pavla Hammela, ktorý sa predstaví v netradičnom spojení s orchestrom Gustava Broma. Zaujímavou atrakciou budú aj rytieri Galahad, ktorí predvedú nielen ukážky bojového umenia, ale aj niekdajší štýl života bojovníkov spolu s ochutnávkou stredovekých jedál. "V programe, samozrejme, nebude chýbať ani zapálenie vatry, no a vyvrcholením úvodného podujatia bude ohňostroj, ktorý by sa na nebi nad Kuchajdou mal objaviť o trištvrte na desať večer," uviedol Borčin. Vstup na podujatia je zdarma.

Akcie novomestského Kultúrneho leta 2012 prinesú sériu kultúrnych podujatí na Kuchajde i v novomestských strediskách kultúry – na Vajnorskej a Stromovej ulici. Jednou z noviniek budú Letné filmové pondelky pre pamätníkov v spoločenskej sále na Vajnorskej ulici. "Po pozitívnych ohlasoch z minulého roku bude aj tohtoročné Kultúrne leto obohatené o koncerty v parku na Račianskom mýte, Letné kino či Letnú jogu na Kuchajde," dodal Borčin.

Pre novomestské Kultúrne leto je to v tomto roku už 21. ročník.