Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Kúpaliská na južnom Slovensku sú na leto pripravené

Ilustračné foto Foto: TASR - Henrich Mišovič

Štúrovské kúpalisko ponúka šesť vonkajších bazénov počas leta a tri bazény po celý rok, z toho sú dva kryté a jeden vonkajší sedací pri krytej plavárni.

Komárno/Štúrovo/Patince 17. júna (TASR) - Vadaš Thermal Resort Štúrovo navštívilo v minulom roku 650.000 osôb, stále však investuje do zlepšovania svojich služieb. Pre TASR to uviedla vedúca oddelenia marketingu spoločnosti Lívia Németh.

Štúrovské kúpalisko ponúka šesť vonkajších bazénov počas leta a tri bazény po celý rok, z toho sú dva kryté a jeden vonkajší sedací pri krytej plavárni. "Ubytovať sa možno v hoteli, apartmánových domoch a autokempingu. V areáli ponúkajú ubytovanie aj súkromné osoby v chatkách a apartmánoch. Stravovanie zabezpečujú bufety a reštaurácie. Atrakciami sú športové ihriská, lanový park, wakeboardová dráha, nafukovacie atrakcie a ďalšie," priblížila Németh.

V roku 2016 spoločnosť do kúpaliska investovala 770.000 eur. "V tomto roku pokračujeme v rekonštrukčných prácach v hoteli a budujeme nové wellness centrum k nemu v celkovej výške 2,5 milióna eur," dodala Németh.

Letné termálne kúpalisko a Toboganový svet v Patinciach ponúka šesť bazénov. "V rámci Toboganového sveta sú k dispozícií tri tobogany. Areál sa skladá zo samotného kúpaliska, wellness komplexu s hotelom. Treťou časťou je rekreačno-ubytovací areál s ubytovacími jednotkami rôznej kategórie, s penziónmi, apartmánovými domami, chatovými osadami, bungalovmi a súkromnými rekreačnými chatami. Súčasťou sú aj reštauračné zariadenia rôznej kategórie," povedal konateľ spoločnosti Kúpele Patince Peter Boncsek.

Investície na patinskom kúpalisku boli v posledných dvoch rokoch zamerané na obnovu a opravu solárnych trávnatých a spevnených plôch. "Naše investičné predstavy sú spojené s prezentáciou prírodného bohatstva Podunajska a južného Slovenska," doplnil Boncsek.

Na mestskom termálnom kúpalisku v Komárne otvárajú 1. júla novovybudovaný trojdráhový tobogan. "Kúpalisko ponúka osem bazénov. V areáli sú plážové priestory, ihrisko na plážový volejbal, stoly na vonkajší stolný tenis a preliezačky pre deti. Novinkou je šmykľavka pri detskom bazéne. V roku 2016 kúpalisko navštívilo 76.356 osôb," informoval hovorca Mestského úradu v Komárne Róbert Králik.