Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

Kúpalisko na Sídlisku III v Prešove je plné najmä počas víkendov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Aj napriek tomu, že denne nezapĺňajú kapacitu kúpaliska, sezónu zatiaľ považujú za úspešnú a toľko krásnych a horúcich dní ani nečakali.

Prešov 11. augusta (TASR) – Kúpalisko na Sídlisku III v Prešove je aj napriek horúcim dňom zaplnené do posledného miesta hlavne počas víkendov. Počas slnečných pracovných dní prichádza síce dosť ľudí, no kapacitu 1700 miest nenapĺňajú. Podľa riaditeľa neziskovej organizácie Východoslovenský región Jozefa Paľa-Kočiščáka, ktorá kúpalisko prevádzkuje, je niekedy počas týždňa nával najmä po 15.00 hodine, kedy ponúkajú zľavnené vstupné. Aj napriek tomu, že denne nezapĺňajú kapacitu kúpaliska, sezónu zatiaľ považujú za úspešnú a toľko krásnych a horúcich dní ani nečakali.

„Ľudia majú u nás možnosť nielen okúpať sa v štyroch bazénoch, no myslíme aj na športové vyžitie a hlavne v týchto horúcich dňoch aj na pitný režim. Každý má prístup k pitnej vode prostredníctvom piatich fontán, no k dispozícii je aj 11 bufetov,“ uviedol Paľa-Kočiščák.

Ako povedal, keďže prevádzkujú kúpalisko len od júla, štatistiku návštevnosti porovnať ešte nevedia, no počet horúcich dní im robí radosť. Návštevnosť kúpaliska sa podľa neho znižuje vždy, keď zájde slnko za mraky, no ak je slnečný víkend ako ten posledný (8. - 9.8.), kúpalisko je zaplnené do posledného miesta.

Ešte predtým, ako v júli kúpalisko otvorili, opravovali tu sociálne zariadenia, okraje bazénov nanovo betónovali, menili čerpadlá, filtre, zabezpečili úplne nový ohrev vody, maľovali zábradlia, ploty a dávali nové omietky. O prevádzku kúpaliska sa stará približne 15 ľudí, no ďalší sú zamestnaní v bufetoch. Výšku investície i návštevnosť budú počítať až po skončení sezóny. Oficiálne by to malo byť podľa prevádzkovateľa na konci augusta, no ak budú teplé dni aj v septembri, kúpalisko plánujú mať otvorené.