Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Kúpalisko v rekreačnej oblasti Kurinec pri R. Sobote otvoria 15. júna

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Branislav Račko

Prvé dva dni, teda vo štvrtok a v piatok, bude na kúpalisko bezplatný vstup.

Rimavská Sobota 12. júna (TASR) – Letná turistická sezóna v rekreačnej oblasti Kurinec pri Rimavskej Sobote sa oficiálne začne vo štvrtok 15. júna, keď bude do prevádzky uvedené tamojšie kúpalisko s geotermálnou vodou. TASR o tom informoval primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko.

Prvé dva dni, teda vo štvrtok a v piatok (16. 6.), bude na kúpalisko bezplatný vstup. Hneď od štvrtka začína jazdiť na Kurinec aj náš turistický vyhliadkový vláčik, taktiež zadarmo,“ priblížil primátor s tým, že pred otvorením sezóny museli opravovať detský bazén, v ktorom sa vlani vyskytli nedostatky pri ohreve vody. „Verím tomu, že už s tým nebude žiadny problém. V každom prípade v ňom musíme zabezpečiť vodu teplú minimálne 29 stupňov a pridali sme doň aj novú protišmykovú fóliu,“ načrtol.

Samospráva však podľa jeho slov investovala aj v iných častiach kúpaliska. „Upravili sme napríklad niektoré chodníky, položili novú zámkovú dlažbu a okolo 25-metrového bazéna uložili novú protišmykovú vrstvu,“ dodal.

Počas tohtoročnej sezóny sa vstupné na kúpalisko zvyšuje o jedno euro, za čo bolo mesto z niektorých strán kritizované. „Keď to však porovnáme s okolitými zariadeniami, tak sú stále oveľa drahšie,“ zakončil primátor.