Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Kúpeľní hostia majú o voľbu v Piešťanoch záujem

Na snímke vpravo verejný horúci prameň tzv. vajcovka a budova kúpeľov v Piešťanoch, archívne foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Zapisovateľka na blízkom okrsku na hotelovej akadémii Alexandra Wintera Veronika Bardíková informovala, že aj u nich volilo do dvadsať kúpeľných hostí. Účasť je podľa nej veľmi dobrá.

Piešťany 30. septembra (TASR) - Kúpeľní hostia v Piešťanoch, ktorí sa rozhodli využiť svoje volebné právo aj počas pobytu na liečení, zväčša volia vo volebnom okrsku v Piešťanskom informačnom centre v blízkosti Kolonádového mosta, ktorý je najbližšie ku Kúpeľnému ostrovu. Do 16.30 h ich prišlo podľa informácií predsedníčky okrskovej volebnej komisie Kataríny Menyhardt už 350.

"Chodia muži i ženy i páry, široké vekové spektrum," uviedla pre TASR. Voliči s voličskými preukazmi prišli z mnohých miest Slovenska. "Veľa ich je z Bratislavy, od Nitry, Košíc, z Medzilaboriec, Sekčova a ďalších miest a obcí," doplnila. Medzi nimi aj Peter z okresu Bratislava - vidiek. "Myslel som na to vybaviť si voličský preukaz hneď, ako som vedel termín liečenia. Som z generácie, ktorá musela chodiť voliť, teraz sa teším, že voliť ísť môžem," povedal. Voličský preukaz si vybavila hneď aj Eva z okresu Púchov. "Aby som mohla voliť, chodím vždy," uviedla.

Priebeh volieb na okrsku je pokojný, účasť podľa Menyhardt doteraz mimoriadne vysoká. "Už štyrikrát sme boli po ďalšiu várku volebných lístkov," doplnila.

Zapisovateľka na blízkom okrsku na hotelovej akadémii Alexandra Wintera Veronika Bardíková informovala, že aj u nich volilo do dvadsať kúpeľných hostí. Účasť je podľa nej veľmi dobrá. "Mali sme aj voličku vo veku 98 rokov. Pani prišla do volebnej miestnosti a sama volila, bez pomoci," povedala.

Na okrsku na Gymnáziu Pierra de Coubertina v centre Piešťan podľa zapisovateľky Renáty Podhorskej prišlo viac ako 12O voličov s voličskými preukazmi. "Aj účasť Piešťancov je mimoriadne vysoká," zhodnotila.