Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

VIDEO: Prietrž mračien spôsobila problémy viacerým obciam

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Hasiči pre dážď zasahovali vo Vranovskom okrese, ako aj v Sninskom okrese, informovala operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Kvakovce / Michalovce 24. mája (TASR) – Prietrž mračien spojená s krupobitím dnes popoludní spôsobila v obci Kvakovce vo Vranovskom okrese viaceré škody. Ako pre TASR uviedol starosta Radovan Kapraľ, zatiaľ ich odhaduje na 20.000 až 30.000 eur. Takúto búrku si v obci nepamätá. Vyhlásili tu 3. stupeň povodňovej aktivity.





"Spustil sa lejak, voda sa začala valiť z lesov a prívalová vlna brala, čo sa dalo. Voda zobrala niektoré miestne komunikácie, sú poškodené chodníky, narušené mostíky cez miestny potok. Zničená je časť koryta potoka," vyratúva hlava obce. Vytopených bolo niekoľko domov i nádvorí, hasiči pomáhali pri odčerpávaní vody z pivníc a zo studní.

V miestnej osade vyplavila voda na cestu stromy, tie zahatili aj mosty, voda sa teda vylievala na miestne komunikácie. "Objednali sme ťažkú techniku, ktorá ich spriechodní a začne postupne čistiť celú obec od nánosov a naplavením," uviedol Kapraľ. Zamestnanci obce budú podľa jeho slov v nasledujúcich dňoch nasadení na pomoc občanom, odstraňovať budú postupne všetky povodňové škody.

Lokálna povodeň po búrke na ul. Višnovej v Michalovciach 24.mája 2017:




Hasiči pre dážď zasahovali aj v obciach Holčíkovce a Nižný Hrušov vo Vranovskom okrese, ale aj v Kolonici v Sninskom okrese. TASR o tom informovala operačná dôstojníčka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.