Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Na parkovisku pred mestským úradom v L. Mikuláši osadili závory

Pri vstupe na parkovisko pred budovou Mestského úradu v Liptovskom Mikuláši pribudli v týchto dňoch závory. V Liptovskom Mikuláši 14. septembra 2017. Foto: TASR/Romana Buganová

Nový parkovací systém zabezpečia závory, závorové automaty a indukčné detektory. Pri vstupe vozidla na parkovisko vydá automat vodičovi parkovaciu kartu.

Liptovský Mikuláš 14. septembra (TASR) - Pri vstupe na parkovisko pred budovou Mestského úradu (MsÚ) v Liptovskom Mikuláši pribudli v týchto dňoch závory. Nový parkovací systém má v dohľadnom čase odľahčiť neustále preplnené parkovisko. Podľa radnice ho často využívajú aj motoristi, ktorí si idú do mesta vybaviť úplne iné záležitosti a svojím celodenným státím pred budovou tak blokujú parkovacie miesta ľuďom, ktorí chcú ísť na úrad.

"Klienti MsÚ budú môcť využívať parkovisko zadarmo na vybavenie potrebných vecí na úrade. Spoplatnenie sa bude týkať len vodičov, ktorí parkovisko využijú na parkovanie bez toho, aby si na MsÚ prišli niečo vybaviť," vysvetlila hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Zdôraznila, že opatrenie radnica nerobí s cieľom zarobiť, ale vyjsť v ústrety klientom úradu.

Nový parkovací systém zabezpečia závory, závorové automaty a indukčné detektory. Pri vstupe vozidla na parkovisko vydá automat vodičovi parkovaciu kartu. "Klienti mestského úradu a ostatných rezidentov budú mať parkovanie bezplatné. Pri odchode si kartu odblokujú na vrátnici, následne budú mať do desiatich minút od odblokovania umožnený bezplatný výjazd z parkoviska," doplnil Gabriel Lengyel, vedúci odboru životného prostredia a dopravy na MsÚ. Ostatní záujemcovia o parkovanie budú mať podľa neho spoplatnené parkovanie takou hodinovou sadzbou, aby sa im neoplatilo toto parkovisko pre svoje potreby využívať.

Radnica v tomto týždni tiež osobitne vyčlenila pred budovou MsÚ osem parkovacích miest pre obyvateľov, ktorí si tam prídu vybaviť svoju agendu. Vyhradené miesta sa nachádzajú vpravo od hlavného vchodu. "Ide o opatrenie, ktoré súvisí s inštaláciou rámp na parkovisku. Cieľom je zlepšiť parkovacie podmienky. Klienti môžu, samozrejme, parkovať aj na iných miestach na parkovisku, ale týchto osem miest sme vyhradili len pre nich," dodal Lengyel.