Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši vyľakala v noci ľudí siréna

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Údajne unikol zo štadióna čpavok, nestalo sa však tak. Podobný prípad sa v meste stal aj koncom februára, keď omylom spustil sirénu strážnik v objekte bývalých kožiarskych závodov.

Liptovský Mikuláš 30. marca (TASR) - Obyvateľov Liptovského Mikuláša v noci na dnes vystrašil varovný tón sirény, ktorý sa šíril zo zimného štadióna. Slovná informácia následne upozorňovala na únik čpavku. Podobný prípad sa v meste stal aj koncom februára, keď omylom spustil sirénu strážnik v objekte bývalých kožiarskych závodov v mestskej časti Palúdzka.

"Na mieste boli prítomní zodpovední zamestnanci, ktorí po zistení skutkového stavu zistili, že k úniku čpavku nedošlo. Po príjazde záchranných zložiek a realizácii meraní bola táto skutočnosť potvrdená a krízové hlásenie zastavené. Analýza príčin falošného poplachu prebieha, avšak je pravdepodobné, že bol spôsobený technickou poruchou poplachového zariadenia," informoval riaditeľ spoločnosti JL aréna Jozef Kasanický s tým, že po analýze prijmú také opatrenia, aby zabránili podobným situáciám v budúcnosti.

Na mieste udalosti zasahovali hasiči spoločne s mestskou i štátnou políciou. "Na miesto išli z náveternej strany. Počas celej jazdy monitorovali stav ovzdušia a zisťovali, či je prítomnosť amoniaku v ovzduší. Snažili sme sa odstaviť vozidlá v bezpečnej zóne, polícii bolo nariadené, aby vytýčili bezpečný priestor podľa smeru vetra," potvrdila pre TASR riaditeľka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová. Hasiči následne skontrolovali priestory štadióna, no nenamerali zvýšené hodnoty čpavku. Neskôr vykonali druhotné merania, ani v jednom prípade sa však únik nepotvrdil.