Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

L. Mikuláš plánuje partnerstvo s vyspelým regiónom západnej Európy

Na snímke primátor mesta Liptovský Mikuláš a predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu REGIÓN LIPTOV Ján Blcháč. Foto: TASR- Andrej Galica

Prioritami organizácie v tomto roku je okrem Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní, ktorý hostila Jasná od 5. do 6. marca aj festival liptovskej rozmanitosti s názvom Liptovfest.

Liptovský Mikuláš 14. marca (TASR) - Myšlienku partnerstva zastrešenú Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov s vyspelým regiónom západnej Európy načrtol predseda predstavenstva OOCR a primátor mesta Liptovský Mikuláš Ján Blcháč. Stalo sa tak na zasadnutí valného zhromaždenia organizácie v piatok (11.3.).

"Na užšiu spoluprácu oslovíme pravdepodobne jednu z oblastí v Holandsku. Cieľom je, aby sme prilákali solventnú klientelu z tejto časti starého kontinentu do Liptova a zároveň poskytnúť turistom z Holandska komfort a pestrú ponuku bezpečného regiónu," zdôraznil.

Riaditeľka OOCR Región Liptov Darina Bartková označila hospodárenie organizácie za rok 2015 za veľmi dobré, hospodárili s rozpočtom 1,78 milióna eur, pričom dotácia od štátu predstavovala 768.000 eur. V tomto roku sa chcú opäť uchádzať o dotáciu od štátu. "Plánujeme ju získať vo výške 801.000 eur," uviedla Bartková.

Prioritami organizácie v tomto roku je okrem Svetového pohára žien v alpskom lyžovaní, ktorý hostila Jasná od 5. do 6. marca aj festival liptovskej rozmanitosti s názvom Liptovfest, dobudovanie cyklotrás, zlepšenie centrálneho rezervačného systému a pokračovanie v projekte Liptov Region Card.