Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Regióny

Liptovský Mikuláš pripravuje pomoc pre utečencov z Ukrajiny

Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Primátor ako predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov rozhodol aj o uvoľnení sumy 1000 eur na zmiernenie dosahov vojnového konfliktu na ľudí.

Liptovský Mikuláš 1. marca (TASR) – Mesto Liptovský Mikuláš pripravuje finančnú a materiálno-technickú pomoc pre Ukrajincov, ktorí utekajú pred vojenským konfliktom v domovine. Radnica v súčasnosti rieši aj otázku poskytovania ubytovacích kapacít v prípade potreby. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"V rámci prvej reakcie vyčlenil primátor mesta Ján Blcháč sumu 1000 eur pre Spišskú katolícku charitu a rovnakú sumu pre Slovenský Červený kríž. Budú potrebovať zabezpečiť napríklad deky, stravu či hygienické potreby pre ľudí na hranici. Vyššie sumy finančnej pomoci môže schvaľovať len mestské zastupiteľstvo, ktoré sa bude konať vo štvrtok 3. marca," priblížila Čapčíková.

Dodala, že táto pomoc od mesta teda ešte nie je konečná, o ďalších formách bude radnica rozhodovať. Podotkla, že primátor ako predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov rozhodol aj o uvoľnení sumy 1000 eur na zmiernenie dosahov vojnového konfliktu na ľudí.

"Situáciu mesto rieši tiež na úrovni Združenia miest a obcí Slovenska. Zároveň čakáme na pokyny od okresného krízového štábu, ktorému sme plne k dispozícii," skonštatovala hovorkyňa.