Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 16. máj 2024Meniny má Svetozár
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia štadióna v Liptovskom Mikuláši napreduje

Na archívnej snímke tribúna futbalového štadióna v Liptovskom Mikuláši. Foto: TASR Miroslava Mlynárová

Na radnici veria, že vynovený štadión bude motiváciou pre opätovný návrat liptovskomikulášskeho klubu do najvyššej ligy.

Liptovský Mikuláš 20. septembra (TASR) - Dvojmiliónová rekonštrukcia mestského futbalového štadióna v Liptovskom Mikuláši napreduje, pracuje sa aj v daždi. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková. Prácami chcú zabezpečiť dobudovanie štadióna pre potreby najvyššej súťaže.

"Zhotoviteľ aktuálne robí komplexnú rekonštrukciu hracej plochy. Futbalisti vďaka nej budú môcť na jar hrať na vyhrievanom trávniku," priblížila Čapčíková. V pláne je aj dobudovanie tribún na severnej a južnej strane ihriska, čím sa zvýši kapacita z vyše 1600 na 2000 sedadiel. Štadión bude osvetlený, pribudne kamerový a nový turniketový systém.

Na radnici veria, že vynovený štadión bude motiváciou pre opätovný návrat liptovskomikulášskeho klubu do najvyššej ligy. Očakávajú tiež vyšší záujem verejnosti o futbalové dianie v meste.

Zástupcovia mesta v tomto týždni prevzali po celkovej obnove aj susedné tréningové ihrisko s umelou trávou. "Športovo sa na ňom vyžijú deti, zatrénujú si futbalisti z mesta a z mestských častí, ale aj športovci z iných klubov. Ihrisko bude plne využité, má nenahraditeľné miesto v regionálnej športovej infraštruktúre, pretože je jediným so svojimi parametrami v okrese," dodala hovorkyňa.