Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

V Liptovskom Mikuláši sa rodí viac chlapcov, obľúbeným menom je Jakub

Ilustračné foto. Foto: FOTO TASR - Martin Baumann

Aj tento rok ovplyvnila vykonávanie obradov pandémia nového koronavírusu, viac sobášov sa preto podľa hovorkyne mesta konalo v sobášnej sieni po uvoľnení opatrení.

Liptovský Mikuláš 23. decembra (TASR) – V Liptovskom Mikuláši sa tento rok do polovice decembra narodilo celkom 656 detí, z toho bolo 285 chlapcov a 280 dievčat. Manželstvo uzavrelo vyše 130 párov, väčšina z nich žiadala občiansky obrad. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"Tento rok pokračovali rodičia chlapcov narodených v Liptovskom Mikuláši v trende z roku 2020, keď svojim synom dali najčastejšie meno Jakub. Obľúbeným chlapčenským menom sa stalo aj Timotej, nasledovali mená Richard, Michal a Matúš," priblížila hovorkyňa s tým, že u dievčat si rodičia najčastejšie vyberali mená Natália, Karolína, Nina, Viktória a Kristína.

Medzi snúbencami zaznamenala liptovskomikulášska matrika tri páry maloletých a medzi žiadateľmi o uzatvorenie manželstva boli aj deviati občania z cudziny. Aj tento rok ovplyvnila vykonávanie obradov pandémia nového koronavírusu, viac sobášov sa preto podľa hovorkyne mesta konalo v sobášnej sieni po uvoľnení opatrení. Matrikárky boli najžiadanejšie od júna do októbra.