Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Regióny

Lamač chce pre mestských policajtov kúpiť elektrobicykle

Bratislava 2. októbra (TASR) – V mestskej časti Bratislava-Lamač chcú pre mestských policajtov kúpiť elektrobicykle. Kúpu by chceli spolufinancovať spolu s Mestskou políciou (MsP) v Bratislave. Starosta i poslanci Lamača vidia v elektrobicykloch možnosť lepšieho a efektívnejšieho monitoringu. "Policajti budú flexibilnejší, ľahšie sa budú premiestňovať z miesta na miesto, a tak môžu počas služby odkontrolovať viac," uviedol poslanec miestneho zastupiteľstva Pavol Čech.

Elektrobicykle sa majú kúpiť pre dvoch okrskárov, ktorí vykonávajú službu v Lamači. Na financovaní by sa mala podieľať aj Mestská polícia. "Podľa toho čo viem od náčelníčky MsP V Bratislave, to však reálne vyzerá až v budúcom roku," uviedol pre TASR starosta Lamača Peter Šramko. Dodal, že aj pre Lamač by bolo veľmi zložité hľadať prostriedky na kúpu elektrobicyklov v rámci rozpočtu na tento rok.

Podľa starostu sú ďalším dôvodom odkladu kúpy na rok 2014 aj nastávajúce chladné mesiace. "Momentálne robíme prieskum trhu, našou snahou je kúpiť čo najlacnejšie, ale samozrejme v potrebnej kvalite," dodal Šramko.