Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Jarnému upratovaniu v Lamači pomáhajú aj kontajnery na objemný odpad

Ilustračná foto FOTO TASR/Milan Kapusta

So zberom odpadu už začali aj v Karlovej Vsi a Ružinove.

Bratislava 11. marca (TASR) - V mestskej časti Bratislava-Lamač sa začalo dnes jarné upratovanie, v rámci ktorého sa môžu obyvatelia bezplatne zbaviť nadrozmerného odpadu z domácností. Kontajnery na zber objemného odpadu budú pristavované v predpoludňajších hodinách na určených stojiskách v pondelok, stredu a piatok do 25. marca a k dispozícii budú 24 hodín.

Ako prví sa nadrozmerného odpadu z domácností môžu dnes zbaviť obyvatelia Bakošovej ulice. Práve v lokalite Bakošova a Studenohorská je podľa Mareka Poláša z Miestneho úradu Bratislava-Lamač o zber veľkoobjemného odpadu najväčší záujem.

"Ľudia využívajú zber najmä na vyhodenie starého nábytku, ktorý im zaberá miesto v pivniciach," uviedol pre TASR Poláš. Pripomenul, že kontajnery nie sú určené na stavebný odpad, elektroopad či nebezpečný a toxický odpad. "Stále sú však prípady, keď to ľudia nerešpektujú. Vlani napríklad niekto v noci jeden z kontajnerov preplnil stavebným odpadom," uviedol Poláš. Firma, ktorá zabezpečuje zber, musí v takomto prípade pristaviť na odvoz iné vozidlo, mestskej časti sa tak zvyšujú náklady.

Do jarného upratovania a zberu nadrozmerného odpadu sa už pustili aj v Karlovej Vsi, kde sú veľkokapacitné kontajnery rozmiestnené vždy vo štvrtok a tiež v Ružinove, kde budú v jednotlivých lokalitách pristavovať kontajnery počas marcových sobôt. Od 19. marca sa môžu zbaviť nadrozmerného odpadu z domácností počas dvoch týždňov aj bratislavskom Novom Meste. O jednotlivých termínoch a stojiskách kontajnerov informujú weby mestských častí.