Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 6. jún 2024Meniny má Norbert
< sekcia Regióny

Lamač zrekonštruoval Zlatohorskú ulicu vrátane inžinierskych sietí

Na ilustračnej snímke pohľad na Lamač z úbočia historického kameňolomu, ktorý dal obci meno, v pozadí moderné sídlisko Dúbravka. Foto: TASR - Renáta Minová

Podobným spôsobom chce mestská časť spolu s hlavným mestom rekonštruovať aj ďalšiu ulicu v tzv. starom Lamači, Lediny.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Bratislavský Lamač dokončil celkovú rekonštrukciu Zlatohorskej ulice. Komplexnosť obnovy spočívala nielen v oprave samotnej cesty a chodníkov, ale aj renovácii inžinierskych sietí vrátane prípojok. "Zlatohorská bola vôbec prvou ulicou v Bratislave, kde sa táto forma rekonštrukcie zrealizovala," informovala Marína Gorghetto z referátu komunikácie mestskej časti Bratislava-Lamač.

Komplexnosť má zabrániť bežným situáciám z prostredia miest a obcí, pri ktorých sa nedávno obnovené komunikácie rozkopú z dôvodu nutného zásahu na sieti potrubí. "V priebehu niekoľkých rokov bolo len na vodovode na Zlatohorskej ulici až 16 porúch. Vodovodné prípojky mali totiž aj 50 rokov a boli natoľko skorodované, že v momente, keď pracovníci do nich zaryli lopatou, vystrekol doslova gejzír vody. Podobne bol na tom aj plynovod," približuje Gorghetto situáciu a zmysel renovovať komunikácie i siete.

Rekonštrukcia Zlatohorskej ulice trvala viac ako dva roky, v priebehu októbra projekt dokončili realizáciou zvislého a vodorovného dopravného značenia.

Podobným spôsobom chce mestská časť spolu s hlavným mestom rekonštruovať aj ďalšiu ulicu v tzv. starom Lamači, Lediny.