Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Lanovka v Strachan Ski Centre je skolaudovaná, sezónu spustia 23.12.

Ilustračné foto Foto: TASR/Andrej Galica

V Strachan Ski centrum je k dispozícii celkom päť zjazdoviek, stredisko je určené predovšetkým pre rodiny s deťmi.

Ždiar 8. decembra (TASR) – V lyžiarskom stredisku Strachan Ski Centrum v Ždiari v súčasnosti pracujú na zasnežení zjazdoviek, sezónu tam plánujú spustiť 23. decembra. Najväčšou novinkou tejto zimy je v tomto areáli nová štvorsedačková lanovka, ktorá je už kompletne postavená aj skolaudovaná. Pre TASR to potvrdila Dominika Horváthová z marketingu strediska s tým, že výstavba sedačky prebiehala od júla a prvé testovacie jazdy zrealizovali začiatkom novembra.

„Ide lanovú dráhu typu SLF 4p Tatralift s dĺžkou cez 800 metrov a s prevýšením viac ako 130 metrov. Prepravná kapacita lanovky je 2400 osôb za hodinu a dopravná rýchlosť 2,6 metra za sekundu,“ konkretizovala Horváthová a doplnila, že sedačka má 104 vozňov a lyžiarov vyvezie na kopec za niečo viac ako päť minút. Lanovka nahradí všetky doterajšie vleky v stredisku, do výšky takmer 1130 metrov nad morom viedli dva a lyžiari museli prestupovať z jedného na druhý. V prevádzke ostane jeden vlek, ktorý bude slúžiť pre novovybudovanú detskú lyžiarsku škôlku.

„Naším cieľom bolo zvýšiť komfort pre lyžiarov, ale zároveň by sme chceli stredisko vďaka novej lanovke prevádzkovať aj v lete,“ dodala Horváthová. Zároveň veria, že táto investícia vrátane novej gastro prevádzky priláka do regiónu viac lyžiarov i peších turistov.

V Strachan Ski centrum je k dispozícii celkom päť zjazdoviek, stredisko je určené predovšetkým pre rodiny s deťmi. V areáli pod Belianskymi Tatrami je pre milovníkov bežeckého lyžovania 12 kilometrov dlhá upravená trať po hrebeni Spišskej Magury.