Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Briti budú cez prázdniny v Dobrej Nive učiť deti zdarma angličtinu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

O kurz je značný záujem aj preto, lebo lektormi sú štyria učitelia anglickej jazykovej školy z Veľkej Británie.

Dobrá Niva 11. júna (TASR) - Takmer 100 žiakov a študentov od 11 do 17 rokov z okresov Zvolen a Krupina sa prihlásilo na letný kurz anglického jazyka, ktorý v auguste organizuje Základná škola s materskou školou Juraja Slávika Neresnického v Dobrej Nive. O kurz je značný záujem aj preto, lebo lektormi sú štyria učitelia anglickej jazykovej školy z Veľkej Británie.

Ako pre TASR uviedla riaditeľka školy Mária Slosiariková, desaťdňový intenzívny kurz angličtiny organizuje škola prostredníctvom Elac Education Trust z Veľkej Británie. "Táto spoločnosť pracuje na báze dobrovoľnosti a charitatívnej činnosti, vďaka ktorej je žiakom kurz poskytovaný bezplatne, prípadne s minimálnymi nákladmi," uviedla.

"Kurzy sú bežne realizované vo Veľkej Británii, spoločnosť si však každoročne vyberá jednu krajinu, do ktorej je ochotná poskytnúť svojich lektorov a uhradiť náklady spojené s ich prepravou," dodala.

Obsahom kurzu sú zážitkové aktivity v triedach, v telocvični, v areáli školy a v blízkom okolí školy. Program a témy môžu byť doplnené a upravené podľa záujmu a návrhov žiakov.