Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Regióny

Leopoldov vyhlásil aktivitu Mesto mreží beží

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Každý účastník výzvy dostane diplom a najaktívnejší na prvých troch miestach v kategóriách mužov a žien vecné ceny.

Leopoldov 2. marca (TASR) – Pod názvom Mesto mreží beží chce leopoldovská samospráva povzbudiť obyvateľov mesta po zimnom období k zvýšenej telesnej aktivite. Na obdobie od začiatku marca do konca mája vyhlásila pre všetkých obyvateľov Leopoldova výzvu s cieľom rozhýbať sa, motivovať jeden druhého a porovnať svoje výkony v behu alebo chôdzi. Na webe mesta sú zverejnené pravidlá.

Výzva nie je súťažou v pravom zmysle slova, ide len o zábavnú a prínosnú aktivitu, kde sa môžu účastníci navzájom podporovať a motivovať. Podstatou je zašportovať si s radosťou a nadšením,“ uvádza radnica. V stanovenom období budú zaregistrovaní obyvatelia mesta bez rozdielu veku zaznamenávať svoju aktivitu prostredníctvom mobilných telefónov, športových hodiniek či fitness náramkov a údaje poskytovať na určenú e-mailovú adresu. Minimálna dĺžka jednorazového behu sú dva kilometre a chôdze päť kilometrov. Priebežné výsledky budú zverejňované a aktualizované na stránke mesta.

Každý účastník výzvy dostane diplom a najaktívnejší na prvých troch miestach v kategóriách mužov a žien vecné ceny. Tým nadšencom, ktorí dosiahnu súhrnných 80 kilometrov v behu a 120 kilometrov v chôdzi, je určené tričko s nápisom Mesto mreží beží, ktorí dosiahnu viac kilometrov, aj ďalšie darčeky. „Veríme, že všetci účastníci dodržia stanovené pravidlá a podmienky. Nejde len o to, zachovať sa čestne voči ostatným účastníkom a organizátorom, ale predovšetkým voči sebe samým,“ dodal vyhlasovateľ.