Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Lesy v B. Štiavnici robia z okrajových častí príťažlivejšie miesta

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Na kalvárii na Hornej Rovni mestské lesy pokosili celý areál, ktorý sa najmä v poslednom období stáva stále častejším miestom návštev.

Banská Štiavnica 17. júla (TASR) - Krajšie životné prostredie a zlepšenie voľnočasových aktivít by mali priniesť obyvateľom a návštevníkom Banskej Štiavnice aktuálne úpravy verejných priestranstiev, najmä v okrajových častiach. Na Štefultove, v Hornej Rovni, na Klingeri a v miestnej časti Banky ich realizujú tamojšie mestské lesy. Informuje o tom mesto na sociálnej sieti.

Ako priblížilo, v prostredí Komorovských jazier na Štefultove umiestnili mestské lesy drevené lavičky. "Zámerom bolo spríjemniť miestnej skupine dôchodcov, ale aj iným návštevníkom tejto časti oddych pod korunami stromov," informuje mesto. "Veríme, že životnosť inštalovaného dreveného posedenia bude dlhšia, ako býva v poslednom období v takýchto prípadoch zvykom," dodáva.

Na kalvárii na Hornej Rovni mestské lesy pokosili celý areál, ktorý sa najmä v poslednom období stáva stále častejším miestom návštev.

Pracovníci mestských lesov tiež upravili poškodený chodník na tajch Klinger, ktorý v tomto období vyhľadáva ako miesto na kúpanie množstvo ľudí.

V miestnej časti Banky osadili spolu s tamojšími obyvateľmi lavičky vo verejnom priestore, ktorý miestni poznajú pod názvom Gápeľ a ktorý pred rokmi slúžil na stretávanie obyvateľov tejto časti mesta.