Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Letecké dni sa môžu začať, parkoviská dokážu prijať až 20-tisíc áut

Americký bombardér B-52 Foto: TASR/MO SR/Ivan Kelement

Na leteckých dňoch SIAF diváci uvidia celkom 95 lietadiel a vrtuľníkov zo 14 štátov.

Sliač 31. augusta (TASR) - Letecké dni SIAF 2012 na Sliači sa môžu začať. Pripravenosť zvládnuť všetky body programu, ako aj príchod desiatok tisícov divákov dnes na mediálnom dni garantovali organizátori tohto najväčšieho leteckého podujatia na Slovensku.

"Sme plne pripravení zvládnuť všetky letecké vystúpenia i nápor divákov. Návštevníci môžu byť spokojní, zajtra im predvedieme umenie pozvaných letcov v plnej paráde," povedal TASR výkonný riaditeľ SIAF 2012 Milan Konvičný.

Okrem už niekoľko dní "oblietavaného" bombardéra B-52, by na leteckých dňoch mali pútať najväčšiu pozornosť aj zmodernizovaná ruská stíhačka MiG-29M2, akrobatická skupina Frecce Tricolori z Talianska, ale napríklad aj vzdušné súboje dvoch slovenských stíhačiek MiG-29.

Na leteckých dňoch, ktoré organizuje Slovenská letecká agentúra ako súčasť osláv 68. výročia SNP, diváci uvidia celkom 95 lietadiel a vrtuľníkov zo 14 štátov.

V sedemhodinovom programe, ktorý bude počas obidvoch dní rovnaký, návštevníkov čakajú statické aj dynamického ukážky najmä vojenského letectva, leteckej akrobacie, ale aj policajného zboru či hasičov a rôzne ďalšie atrakcie. Organizátori očakávajú oba dni po 50.000 návštevníkov.

"Plocha záchytných parkovísk bude v porovnaní s vlaňajškom niekoľkokrát väčšia. Parkovacích miest je až 20.000," pripomenul Konvičný. Parkovné sa platiť nebude, všetkých od záchytných parkovísk odvezie zdarma priamo na letisko kyvadlová doprava. Na podujatie sa záujemcovia môžu dostať zo Zvolena a Banskej Bystrice aj autobusmi mimoriadnych liniek SAD Zvolen.

Posilnený má byť aj predaj vstupeniek priamo na mieste. Viac bude aj stánkov s občerstvením.