Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Letecký deň HELL v Nových Zámkoch

Foto: pixabay

Akrobatické divadlo v oblakoch prinesie v sobotu „Letecký deň HELL v Nových Zámkoch“.

Nové Zámky 20. júna (OTS) - Nové Zámky budú aj tento rok hostiť leteckú show so špeciálnymi lietadlami, vrtuľníkmi a stíhačkami. Letecký deň HELL Nové Zámky sa uskutoční v sobotu 23. 6. 2018 pod záštitou predsedu vlády SR Petra Pellegriniho, ministra obrany SR Petra Gajdoša a poslanca MsZ v Nových Zámkoch Martina Starzyka. Bohatý program leteckých a akrobatických ukážok je určený pre celú rodinu a potrvá už od skorého rána.

V sobotu 23. 6. 2018 od 9.00 hod. sa nebo nad novozámockým letiskom zaplní unikátnymi predstaveniami vzdušných akrobatov a pilotov, Letecký deň HELL Nové Zámky prinesie energickú a veľkolepú zostavu leteckých kúskov.
Foto: HELL

Návštevníci si budú môcť vychutnať prelet nadzvukových stíhačiek MIG29, letové ukážky nového lietadla slovenskej armády SPARTAN C-27 J, ale i spoločné a sólo ukážky vírnikov a vrtuľníka BELL 206. Organizátori pre záujemcov pripravili aj letové ukážky vládneho špeciálu, letky ministerstva vnútra a výsadok špeciálnych jednotiek MV SR. Špecialitou je letová ukážka najmenšieho dvojmotorového lietadla na svete CRI-CRI.
Letecký deň láka aj na veľké meno majstra sveta v leteckej akrobacii. Zoltán Veres patrí medzi 12 najlepších pilotov sveta a v súčasnosti je kapitánom Boeingu 787. Svoje majstrovské kúsky predvedie aj priamo v oblakoch nad letiskom v Nových Zámkoch. Vzduch tiež rozvíria akrobatické ukážky lietadiel L29 DELFIN a JAK 52.

Okrem množstva ukážok si fanúšikovia leteckej techniky budú môcť osobne zblízka pozrieť veľa ďalších lietadiel a vrtuľníkov a užiť si zaujímavý sprievodný program, dokonca si dopriať aj na vlastnej koži let vrtuľníkom či vyhliadkovým lietadlom.

Pre tých, ktorí sa chystajú na šou, je návšteva stánku HELL nevyhnutnosťou – pripravené je množstvo zábavných aktivít, ako sú športové súťaže, slepé ochutnávky a kvíz o ambasádorovi Brucovi Willisovi a iné.