Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Letná autobusová linka opäť spája Bratislavu s rakúskou destináciou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Za necelú hodinu dostupná cieľová zastávka v Neusiedl am See je "prímorskou" destináciou s mierne slanou vodou a 500-metrovou udržiavanou plážou.

Bratislava 23. júla (TASR) – Tradičná prihraničná letná autobusová linka z Bratislavy do rakúskeho Parndorfu a k jazeru Neusiedl am See premáva do 2. septembra.

"Naša letná linka jazdí od roku 2011 do lákavého nákupného centra v Parndorfe aj k Neziderskému jazeru. Spočiatku ju využívali najmä obyvatelia Bratislavy a blízkeho okolia, ale dostávali sme pozitívne ohlasy aj od ľudí z iných častí Slovenska. Linka si získala obľubu, preto v nej pokračujeme. Tri spoje tam a späť jazdia vždy v štvrtok, piatok a sobotu. Autobusy nie sú stavané, aby si ľudia brali bicykle, ale pri Neziderskom jazere je veľké množstvo požičovní bicyklov. Cestujúcim to odporúčame a ohlasy od nich máme, že tak aj robia," uviedla pre TASR hovorkyňa spoločnosti Slovak Lines Eva Vozárová.

Za necelú hodinu dostupná cieľová zastávka v Neusiedl am See je "prímorskou" destináciou s mierne slanou vodou a 500-metrovou udržiavanou plážou. Okrem kúpania ponúka okružnú plavbu loďou aj možnosť využitia vodných bicyklov, člnov, plachetníc či paddleboardov. Návštevníci, ktorí pred slanou vodou preferujú kúpanie v bazéne, majú túto možnosť v Seebade neďaleko kúpaliska Neusiedl am See. Veľkoplošné Neziderské jazero siahajúce až do Maďarska je obkolesené asi 1000-kilometrovou sieťou vybudovaných nenáročných cyklistických trás pre celú rodinu.