Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

Letnú sezónu otvárajú na viacerých miestach v Terchovej a vo Vrátnej

Malá Fatra ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Leto v Malej Fatre prináša mimoriadne možnosti aktívneho oddychu aj poznávania, pretože ponúka niekoľko okrúhlych výročí.

Terchová 1. júna (TASR) – Široké spektrum možností od oddychu až po vysokohorské športy a pre rodinnú dovolenku ponúka dnešné otvorenie letnej turistickej sezóny v Malej Fatre v Terchovej a vo Vrátnej.

Riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Malá Fatra Lucia Faltinová informovala, že otvorenie sezóny sa vo viacerých lokalitách Terchovej a Vrátnej koná prvýkrát. „Deň detí s jazdou na koňoch a štvorkolkách, bazénom, mini ZOO či maľovaním na tvár pripravil Camping Belá Nižné Kamence. Na opačnom konci údolia, v Terchovej-Bielom Potoku v Hoteli Diery, sa konajú workshopy ľudových remesiel – výroba keramiky na hrnčiarskom kruhu a rezbárstvo. Začína sa tu Cesta rozprávkovou Vrátnou a pripravené je aj slávnostné otvorenie náučného chodníka Jánošíkove Diery v sprievode terchovskej Ťažkej muziky. Súčasťou programu je prezentácia Národného parku Malá Fatra, ktorý slávi štvrťstoročnicu,“ uviedla Faltinová.

Vo Vrátnej na Podžiari, v hoteli Boboty a na Starom Majeri sú ďalšie aktivity venované deťom. „Sú tu pripravené súťaže, maľovanie a jazda na poníkovi. Odmenou je výlet kabínkovou lanovkou na Chleb. Milovníci cyklistiky si prídu na svoje vo Festa klube, ktorý pripravil preteky bicyklov do vrchu. Je tu tiež možnosť zasúťažiť si v minigolfe, zahrať si tenis, volejbal či minifutbal. Večer, po vyhodnotení súťaží, sa bude váľať máj a po ňom bude veselica,“ doplnila riaditeľka OOCR Malá Fatra.

Leto v Malej Fatre prináša podľa nej mimoriadne možnosti aktívneho oddychu aj poznávania, pretože ponúka niekoľko okrúhlych výročí. „Národný park Malá Fatra oslavuje 25. výročie založenia, Terchová si pripomína 300 rokov od popravy Juraja Jánošíka a spolu s celým Slovenskom aj 1150 rokov od príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie. Tomu sú venované podujatia počas celého roka, ako aj Jánošíkove a Cyrilometodské dni,“ povedala Faltinová.