Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Letné kino v Novej Bani na Tajchu uzavrie vojnová dráma

Ilustračná snímka. Foto: Lukáš Valentovič/TASR

Letné kiná pre mládež a dospelých bývajú už tradične v amfiteátri na Tajchu raz mesačne v júni, júli a auguste, vždy v piatok po zotmení.

Nová Baňa 14. augusta (TASR) - V rekreačnej oblasti Tajch v Novej Bani stavili organizátori letných kín na dramatický žáner. Po československej tvorbe uzavrie letné premietanie v piatok 17. augusta západoeurópska vojnová dráma Dunkirk.

Letné kiná pre mládež a dospelých bývajú už tradične v amfiteátri na Tajchu raz mesačne v júni, júli a auguste, vždy v piatok po zotmení. Jún patril tento rok československej dráme Učiteľka, júl slovenskému kriminálnemu filmu Čiara a sezónu ukončí historická snímka anglického režiséra Christophera Nolana Dunkirk.

"Kým snímka Učiteľka dosiahla účasť okolo 120 ľudí, film Čiara zaplnil amfiteáter takmer do posledného miesta," uviedla jedna z organizátorov podujatia Viktória Valachovičová.

Fanúšikovia kinematografie si prídu na svoje aj v septembri. V sobotu 8. septembra bude amfiteáter na Tajchu dejiskom filmového festivalu športových aktivít Medzi nebom a zemou.