Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Leto využil Dolný Kubín aj na rekonštrukciu materských škôl

Na snímke pohľad na časť obce Dlhá nad Oravou v okrese Dolný Kubín. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Niektoré práce zrealizovali počas letných prázdnin, iné sú v pláne až na jeseň.

Dolný Kubín 2. septembra (TASR) - Menšie opravy rôzneho druhu realizovala počas letných mesiacov dolnokubínska radnica v materských školách (MŠ). Investície smerované na výmenu plastových okien, dverí či vstupných brán si celkovo vyžiadali takmer 30.000 eur.

Mesto vo svojom rozpočte na tento rok vyčlenilo kapitálové prostriedky aj na rekonštrukciu MŠ. Niektoré práce zrealizovali počas letných prázdnin, iné sú v pláne až na jeseň. "V MŠ v mestskej časti Záskalie sme v jednej triede vymenili plastové okná. Obnovy sa dočkala aj vstupná brána, ktorá už bola v havarijnom stave. Rekonštrukcia stála takmer 3000 eur," povedal Vladimír Adamec z kancelárie primátora mesta.

Opravy väčšieho rozsahu zaznamenala MŠ na Ulici odbojárov. "Zrekonštruovali sme veľkú časť areálu. Tiež sme vymenili väčšinu plastových okien za takmer 20.000 eur," skonštatoval s tým, že magistrát pripravuje aj opravu chodníkov, ktoré lemujú priestranstvo okolo MŠ.

Výmenu troch vstupných dverí, ktoré smerujú do areálu školy, zrealizovalo mesto Dolný Kubín v MŠ na Chočskej ulici. Podľa Adamca ich deti a učitelia často využívajú na svoju vychádzkovú činnosť. "Rekonštrukcia stála takmer 3000 eur. Na jeseň tu plánujeme smerovať ďalšie finančné prostriedky. Vymeníme časť terasy, ktorá je v havarijnom stave," dodal.

Odbor školstva, kultúry, mládeže a športu na dolnokubínskom mestskom úrade má v priebehu jesenných mesiacov v pláne investovať aj do opravy plota MŠ na ulici Na Sihoti. Do konca roka chce tiež zrekonštruovať kúpeľňu a umyváreň v MŠ na Námestí slobody.