Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Levičania sa môžu tešiť na klzisko. Bude súčasťou vianočných trhov

Ilustračná snímka Foto: TASR - Branislav Račko

Klzisko so syntetickým ľadom bude mať rozmery 20 x 12 metrov a bude umiestnené v ľavej časti námestia oproti Kalvínskemu domu.

Levice 3. decembra (TASR) – Na Námestí hrdinov v Leviciach budú vôňami a hudbou lákať návštevníkov Levické vianočné trhy. Tvoriť ich bude 18 stánkov s ponukou tradičných dobrôt a darčekov. "Súčasťou trhov bude vianočný program s koledami, vystúpeniami pre deti a vianočnými pásmami,“ informovala Adriana Macáková z mestského úradu. Levické vianočné trhy budú otvorené od 16. do 22. decembra.

Novinkou počas vianočných prázdnin bude tento rok prvýkrát klzisko, ktoré bude súčasťou vianočných trhov. Klzisko so syntetickým ľadom bude mať rozmery 20 x 12 metrov a bude umiestnené v ľavej časti námestia oproti Kalvínskemu domu. "Medzi prednosti klziska patrí nezávislosť od teploty a chladenia. Povrch je v porovnaní s klasickou ľadovou plochou rozdielny, rýchlosť je menšia, a preto si skúsenejší korčuliari budú musieť na ľadovú plochu chvíľu zvykať," skonštatovala Macáková. Pri klzisku bude k dispozícii aj požičovňa a brúsenie korčúľ, či stánok s občerstvením. Klzisko sa začne stavať 15. decembra, pre verejnosť bude prístupné do 8. januára.