Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Regióny

Levice chcú na investície využívať najmä mimorozpočtové zdroje

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

V roku 2024 svoju činnosť rozvinie aj spoločnosť Služby občanom mesta Levice, ktorá bola založená, aby umožnila zamestnávanie znevýhodnených a zraniteľných skupín občanov.

Levice 4. januára (TASR) - Prioritami mesta Levice v roku 2024 budú investície do komunikácií, zelene i verejného osvetlenia. Ako uviedol primátor Ján Krtík, väčšie investičné akcie chce radnica financovať z Programu Slovensko.

Podľa primátora vstupujú Levice do nového roka v zložitej ekonomickej situácii. "Očakávali sme príležitosti a pripravovali sme sa na investičný rozvoj, namiesto toho sme museli siahnuť po rezervách, ktoré sme si vytvorili a použiť ich na financovanie bežného chodu mesta," skonštatoval.

Magistrát napriek tomu pripravuje nové projekty, na ktoré chce získať peniaze mimo rozpočtu mesta. "Plánujeme využiť zdroje aj z Programu cezhraničnej spolupráce a ďalších výziev a grantov. Ide predovšetkým o obnovu a prestavbu kultúrneho domu Družba, o rekonštrukciu komunikácií podľa spracovanej analýzy chodníkov a ciest. Plánujeme sa tiež venovať Schoellerovmu a hradnému parku i verejnému osvetleniu v častiach Cigánka, Nová osada, Kalinčiakovo. V týchto oblastiach sme nestrácali čas a sme pripravení aj projektovo," pripomenul Krtík.

V roku 2024 svoju činnosť rozvinie aj spoločnosť Služby občanom mesta Levice, ktorá bola založená, aby umožnila zamestnávanie znevýhodnených a zraniteľných skupín občanov. "Chceme sa venovať aj koncepcii rezidentského parkovania a cyklodopravy. Verím, že vyhľadávanou pamiatkou sa stane po dlhých desaťročiach rekonštruovaná Židovská škola. Dokončená bude aj nová kompostáreň a systematicky sa chceme venovať čistote, zeleni a kvetom v meste," dodal Krtík.