Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Leviciach sa koná Burza filatelistov

V Centre kultúry Junior v Leviciach sa dňa 12. marca 2017 konala Burza filatelistov s medzinárodnou účasťou. Foto: TASR/Andrej Budai

Podujatie sa organizátori rozhodli sprístupniť aj predajcom mincí - numizmatikom, ktorí tu ponúkajú historické, ale aj mince zo súčasnosti.

Levice 12. marca (TASR) - Rôzne druhy známok, pohľadníc, mincí, telefónnych kariet či fotografií je dnes možné vidieť, zakúpiť, alebo vymeniť na Burze filatelistov, ktorú organizuje Mestské kultúrne stredisko v Leviciach a Klub filatelistov Levice v estrádnej sále miestneho Centra kultúry Junior.

Ako TASR informoval Pavel Lauko z levického Klubu filatelistov, dnes je to jubilejný 10. ročník Burzy filatelistov. "Burza je s medzinárodnou účasťou, pretože tu máme zástupcov z Maďarska a z Českej republiky. Je tu možné nájsť rôzne filatelistické materiály ako poštové známky, rôzne historické a súčasné pohľadnice a množstvo ďalších materiálov, ktoré zaujímajú filatelistickú verejnosť," vyjadril sa spoluorganizátor.

Podujatie sa organizátori rozhodli sprístupniť aj predajcom mincí - numizmatikom, ktorí tu ponúkajú historické, ale aj mince zo súčasnosti. "Počas roka organizujeme dve burzy takéhoto väčšieho rozsahu, pričom dnes sa tu nachádza približne 70 vystavovateľov. Burzy sa konajú vždy na jar a na jeseň. Okrem toho dva razy do mesiaca, vždy druhú a štvrtú nedeľu v mesiaci, organizujeme menšie burzy pre našich zberateľov z okresu Levice," ukončil Lauko.